Plácido Domingo obvinený z obťažovania začína sériu vystúpení

Plácido Domingo obvinený z obťažovania začína sériu vystúpení

New York 23. septembra 2019 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP-Laszlo Balogh)

 

Španielsky operný spevák Plácido Domingo, ktorý čelí obvineniam z obťažovania, začne tento týždeň sériu vystúpení v Metropolitnej opere v New Yorku. V troch ďalších amerických mestách jeho vystúpenia v súvislosti s obvineniami zrušili, informovala v pondelok agentúra AP

Na snímke Plácido Domingo)

Svetoznámy spevák v stredu predstaví v opere Macbeth, čo má byť jeho prvé vystúpenie v USA od augustového zverejnenia tvrdení viacerých žien, ktoré ho obvinili zo sexuálneho obťažovania alebo nevhodného správania.

Reklama

Jedenásť žien prehovorilo o svojich skúsenostiach s Domingom, ktorý je v súčasnosti generálnym riaditeľom opery v Los Angeles. Jedna žena uviedla, že ju v roku 1999 v zákulisí násilne chytil pod róbou za prsník a iné tvrdia, že sa ich bez ich súhlasu dotýkal alebo pokúšal pobozkať. Domingo obvinenia z obťažovania popiera a tvrdenia žien označuje za nepresné. Podľa neho boli len nesprávne pochopené niektoré jeho gestá.

Opera v Los Angeles začala v tejto súvislosti vlastné vyšetrovanie. Metropolitná opera uviedla, že počká na závery vyšetrovania predtým, ako sa rozhodne o prípadných krokoch proti Domingovi. Spevák má v tejto sezóne v Metropolitnej opere trikrát vystúpiť v opere Macbeth a štyrikrát v Madame Butterfly.

Reklama

Domingo sa minulý mesiac predstavil v operných domoch v Európe, kde ho podľa AP prijali s nadšenými ováciami.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:38

Len škrtaním peňazí na výdavkovej strane štát nevie ušetriť 1,4 miliardy eur, preto bude hľadať zdroje aj na strane príjmov. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) v súvislosti s konsolidáciou verejných financií, ktorá Slovensko čaká budúci rok.

Doplnil, že už avizované konsolidačné opatrenia v podobe dane zo sladených nápojov a dane z tabakových výrobkov môžu priniesť do rozpočtu približne 100 miliónov eur. Úsporu bude štát podľa Kamenického hľadať hlavne pri výdavkoch ministerstiev.

15:35

Americký technologický gigant Apple sa stal prvou značkou, ktorej hodnota prekonala hranicu 1 bilión USD (931,97 miliardy eur). To predstavuje nárast o 15 % oproti minulému roku. Vyplýva to z globálneho rebríčka BrandZ, ktorý spoločnosť Kantar zverejnila v stredu. Informovala agentúra Reuters.

Apple Event Tim Cook
Generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook reční počas podujatia spoločnosti Apple v kalifornskom Cupertine
15:32

Dolná komora švajčiarskeho parlamentu v stredu hlasovaním zamietla rozhodnutie, ktoré Švajčiarsku nariaďuje, aby robilo viac v boji proti globálnemu otepľovaniu. Tento krok by mohol povzbudiť ostatných, aby sa bránili vplyvu medzinárodných súdov, informuje agentúra Reuters.

Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) so sídlom v Štrasburgu vydal v apríli bezprecedentný rozsudok, v ktorom uviedol, že Bern porušil ľudské práva skupiny starších švajčiarskych žien s názvom KlimaSeniorinnen tým, že sa nezaoberal zmenou klímy.

15:29

Súd v Holandsku v stredu odsúdil troch mužov na 26 a 28 rokov väzenia za vraždu novinára Petra R. de Vriesa, informovali agentúry AP a Reuters.

Strelec bol na súde identifikovaný ako Holanďan Delano G., zvyšní dvaja, Kamil E. a Krystian M., pochádzajú z Poľska.

Zavraždený novinár bol poradcom a dôverníkom chráneného svedka v prípade s údajným lídrom a ďalšími členmi zločineckej skupiny. Okrem de Vriesa bol zavraždený brat a právnik tohto svedka.

14:25

Ukrajinský futbalový reprezentant Vitalij Mykolenko sa zranil počas záverečného prípravného zápasu pred ME proti Moldavsku. Zatiaľ nie je jasné, či sa bude môcť zúčastniť na európskom šampionáte v Nemecku. V stredu sa podrobí vyšetreniam, ktoré odhalia závažnosť jeho zranenia a dĺžku potrebnej rekonvalescencie. Informoval o tom portál evertonfc.com.

14:09

Akcie európskych výrobcov automobilov v stredu klesli po správach, že Európska komisia zavedie clá na dovoz čínskych elektrických vozidiel na budúci mesiac. Informuje o tom agentúra Reuters.

Komisia v stredu oznámila, že od 4. júla bude predbežne uplatňovať clá na dovážané čínske elektrické vozidlá pre nespravodlivé dotácie, ktoré ohrozujú záujmy výrobcov elektromobilov v Európskej únii (EÚ).

14:07

Na pomoc odkázaným ľuďom poskytne vláda SR v tomto a budúcom roku o 140 miliónov eur viac. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) v súvislosti so schválením zvýšenia príspevkov na opatrovanie i zvýšením finančného príspevku na poskytovanie sociálnej služby v niektorých druhoch zariadení sociálnych služieb.

14:06

Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že po dosiahnutí historickej dohody o pakte o migrácii a azyle, začala pracovať na tom, aby veľký a zložitý súbor legislatívnych aktov bol pretavený do reality v nasledujúcich dvoch rokoch. Informuje o tom spravodajca TASR.

Spoločný plán poskytuje vzor pre národné plány, ktoré majú členské štáty prijať do konca tohto roka.

14:03

Rozhodnutie lídra francúzskej pravicovej strany Republikánmi (LR) Érica Ciottiho spájať sily s pravicovým Národným združením (RN) Mariny Le Penovej rozhnevalo nielen priaznivcov francúzskych republikánov, ale aj frakciu Európska ľudová strana (EPP), do ktorej v rámci Európskeho parlamentu LR patrí. Uviedol to v stredu týždenník Politico vo svojom spravodajskom prehľade.

Podľa Politico doterajší vzťah LR s veľkou politickou rodinou EPP nebol dobrý.

13:36

Český minister dopravy Martin Kupka poprel informácie niektorých českých médií, že príčinou minulotýždňovej tragickej nehody bol nefunkčný zabezpečovací systém počas rekonštrukcie železničnej stanice v Pardubiciach. Podľa Drážnej inšpekcie rušňovodič RegioJetu návestidlo Stoj videl a bol tiež dostatočne oddýchnutý. Uviedli to v stredu na spoločnom brífingu, informuje spravodajkyňa TASR.

K tragickej nehode vlakov došlo minulý týždeň v stredu pred polnocou pri novej stanici Pardubice – centrum.

V Pardubiciach sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom, najmenej štyria mŕtvi
Na snímke hasiči stoja vedľa dvoch vlakov po zrážke v Pardubiciach 6. júna 2024
13:00

Budúca francúzska vláda musí rýchlo objasniť svoju hospodársku politiku a rozpočtovú stratégiu po skončení sa predčasných parlamentných volieb. Uviedol to v stredu šéf francúzskej centrálnej banky a člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) Francois Villeroy de Galhau. TASR o tom informuje na základe správ Reuters a Bloomberg.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke 73-ročný Francisco Claramunt sleduje more pri rybolove ako každé ráno na vlnolame v prístave v španielskej Barcelone

Autor: TASR/AP-Emilio Morenatti

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Miroslav Urban

Dušan Hirjak

René Pavlík

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali